Wintersport

Jaarlijks gaan er duizenden Nederlanders richting Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland om een heerlijke week te genieten van de krokusvakantie. Al weken van te voren houden deze vakantiegangers de weervoorspellingen in de gaten om te kijken hoeveel sneeuw er gevallen is en waarschijnlijk gaat vallen zodat ze weten waar ze aan toe zijn wanneer ze het wintersport gebied bereiken.

Bekende wintersport gebieden

Er zijn veel bekende wintersport gebieden te vinden in Oostenrijk, deze gebieden strekken zich vaak uit over pistes van meer dan honderden kilometers. De wintersporters kunnen hier dagen lang op vertoeven zonder dat ze  constant van de zelfde piste af aan het gaan zijn. Het meest bekende wintersport gebied is toch wel Tirol. Dit wintersport gebied kent iedereen natuurlijk van het liedje Anton aus Tirol en het gebied werd ook bezocht voor het programaa Oh Oh Tirol. Het gebied staat vooral bekend om zijn levendige après-ski mogelijkheden en is dus erg geliefd bij jongeren. Het is dan ook niet aan te raden om hierheen te gaan wanneer u voor uw rust op wintersport gaat.

Skiën of snowboarden

Wanneer u voor de eerste keer op wintersport gaat is het natuurlijk de vraag of u gaat skiën of snowboarden. Een aanrader is voor een starter om op ski's te beginnen omdat dit een stuk makkelijker is als snowboarden. Bij Snowboarden ligt de moeilijkheid voornamelijk bij de bochten maken, doordat beide voeten aan een plank vastgemaakt zijn voelen deze bochten ontzettend onnatuurlijk. Het onder de knie krijgen van deze bochten en meerdere snowboard elementen duurt een stuk langer dan het leren van skiën.  Voor beginners is het ook het beste om op een helling te beginnen die niet zo steil is, begin dus nooit op de rode of zwarte piste maar begin eerst eens op de kinderhelling om het gevoel een beetje te krijgen en ga hierna rustig eens opzoek naar een blauwe of groene piste om de fijne kneepjes te leren.