Wielrennen

Wielrennen heeft de laatste jaren een ontzettend slecht imago gekregen doordat vele professionele wielrenners er op betrapt zijn dat ze doping gebruiken of gebruikt hebben. Zo was iedereen jaren lang apetrots op Lance Armstrong nadat hij toch weer de Tour de France kon winnen na zijn strijd tegen kanker, alleen achteraf is gebleken dat dit mogelijk was door middel van doping. Wielrennen is ook een sport die ontzettend veel discipline met zich mee brengt, zo moeten deze topsporters dagelijks hard trainen en hangen zij vast aan een strikt dieet waar ze niet vanaf mogen wijken. En natuurlijk is het als leek of amateur beoefenaar ook enorm leuk om een digitaal blad over wielrennen en mountainbiken en blogs als fietser.nl of Wielerrevu te volgen.

Tour de France en Amstel gold race

De Tour de France is bij iedereen wel bekend en keert jaarlijks terug in de Belgische en Franse streken. Deze tour eindigt ieder jaar in Parijs en duurt ongeveer 2 weken, er wordt tijdens deze weken dan ook het ultieme gevraagd van alle renners. De Amstel Gold Race is een ontzettend bekende tour in Nederland die de renners door allerlei Limburgse streken leidt. Deze wedstrijd is wel maar een dag voor de profwielrenners, het is dus een stuk minder intensief als de Tour de France.

Geschiedenis

De uitvinding van de fiets was natuurlijk ook het begin van de wielersport en het echte wielrennen zoals we het nu kennen. De fiets was een uitvinding uit de 19e eeuw maar is in de loop der jaren ontzettend gegroeid door alle innovaties op dit vlak. In 1868 werd de eerste wielrenwedstrijd georganiseerd die maar 1200 meter was, dit was in Parijs. Hierna werden de wedstrijden steeds meer uitgebreid tot dat het uiteindelijk wedstrijden werden die de afstand tussen twee steden overbrugde. De tijden die hier werden neergezet vallen in het niks met wat ze nu rijden, over 123 kilometer werd bijna 11 uur gedaan terwijl daar nu door de snelste renners ongeveer 3,5 uur over gedaan wordt.

Enkele leuke tips van ons: