Wandelvakanties

Wandelen is een sport dat ontzettend veel beoefend wordt door mensen in hun vrije tijd, ze genieten van de omgeving of doen het voor de overtollige kilootjes en wandelen gewoon wat rond in de buurt. De mensen die het wandelen echt als een rustpunt beschouwen kiezen er vaak voor om ook mooie natuur gebieden in andere landen te gaan verkennen. In Nederland is het landschap ook mooi maar er zijn geen uitdagende berggebieden of ruige terreinen te vinden waar de wandelaar een beetje getriggered wordt om meer uit zijn wandeling te halen.

Buitenland

Om het Nederlandse landschap even te ontvluchten trekken veel Nederlanders erop uit naar Frankrijk, Spanje, Oostenrijk of Schotland. In deze landen zijn ontzettend mooie berggebied te vinden en in Frankrijk en Spanje kunt u dan ook gelijk genieten van het heerlijke Middellandse-zee gebied klimaat. Dat is eens wat anders dan luie strandvakanties of een cruise tijdens luxe cruise vakanties zoals op cruisevakantiesonline,nl. De wandelvakanties in deze gebieden kunnen dus makkelijk gecombineerd worden met een paar dagen strand en erna weer een paar dagen stevig wandelingen maken.
Veel mensen denken aan Oostenrijk wanneer ze voor een wintersport aan het kijken zijn maar denken niet na over hoe mooi het gebied kan zijn in de zomermaanden. Alle sneeuw is dan van de bergen en alles wordt groen en staat in bloei, u kunt dus de wintersportgebieden makkelijk bezoeken in de zomermaanden maar dan wel voor een ander doeleinde.

Dan is er nog het mooie Schotse landschap met nog veel authentieke elementen van vroeger erin, de natuur in Schotland is ontzettend mooi doordat er veel regen valt, dit is goed voor de planten, bloemen en bomen die daar groeien.
Dit zijn natuurlijk niet de enigste landen waar een wandelvakantie georganiseerd kan worden, er zijn ontzettend veel mogelijkheden, ook buiten Europa vindt u genoeg aanbod dus kijk altijd zelf naar uw wensen om zo uw ultieme wandelvakantie te ervaren.