Wandelsport

De wandelsport is voornamelijk een sport die beoefend wordt onder recreanten die vaak met groepen of alleen erop uit trekken. Wandelen wordt veel in de vrije tijd van mensen gedaan en de meest bezochten plekken zijn toch wel de bossen en andere natuurreservaten, dit zijn populaire plekken doordat er hier geen toegang is voor auto's, scooters en vele andere voertuigen. De wandelaar kan in de natuur helemaal tot rust komen zonder afgeleid te worden, hij of zij kan genieten van de vele diersoorten die rond lopen in het bos en de verschillende planten en bomen die hier groeien.

Gezond

In beweging zijn is gezond dus dit geldt ook voor wandelen, wanneer u als wandelaar in een flinke pas gaat wandelen verbrand u ontzettend veel calorieën, wandelen is bijna even effectief als hardlopen doordat de vetverbranding gestimuleerd wordt op een bepaalde hoogte van uw hartslag. Met wandelen wordt deze hartslag vaak gehaald maar bij hardlopen wordt deze hartslag vaak overschreden waardoor het soms wat minder effectief is.
Wandelen is ook beter als hardlopen doordat de knieën minder erg belast worden, wanneer u in de natuur gaat hardlopen krijgen uw knieën constant klappen te verduren wanneer u de grond raakt omdat u met beide benen van de grond komt, dit is bij wandelen veel minder aan de orde waardoor wandelen ook een goede sport is voor mensen met lichaamsklachten.

Voor iedereen

Zoals al eerder vermeld kan wandelen door iedereen beoefend worden, uw conditie hoeft niet helemaal tip top in orde te zijn en uw knieën worden veel minder belast als wanneer u gaat hardlopen. Als wandelaar kunt u gemakkelijk uw kinderen meenemen, of ze nu al zelf kunnen lopen of wanneer ze nog in de kinderwagen zitten. Wanneer u met uw kinderen gaat wandelen wordt het tempo natuurlijk wel wat lager maar een wandeling is een goede familieactiviteit.