Sportvoeding

Voeding is een essentieel deel van uw dagelijkse sport activiteiten, of u nu wilt afvallen of spieren wilt kweken, de beste resultaten kunnen behaald worden door middel van de juiste voeding en de juiste hoeveelheid hiervan.

Voldoende eten

Een fabeltje is dat u zou afvallen wanneer u minder eet, maar niks is minder waar. De timing van het eten is afhankelijk van de tijd wanneer u gaat sporten, de hoeveelheid is ook van groot belang en natuurlijk wat u eet moet ook de juiste voedingsstoffen bevatten om functioneel te zijn.

Ochtend training

Wanneer u 's ochtends gaat trainen is het een advies om 1 of 2 uur van tevoren te eten en hier in combinatie van koolhydraten en eiwitten in te verwerken, denk hierbij aan mager vlees zoals rosbief of kipfilet. Een bakje yoghurt met fruit en/of muesli is ook een aanrader om uw energielevel omhoog te krijgen.

Middag training

Het beste moment van de dag om te sporten is in de namiddag tegen het begin van de avond aan voordat u uw avondeten nuttigt. Hierbij geldt ook weer dat u niet op een lege maag moet sporten maar neem voordat u begint een lichte snack die genoeg koolhydraten bevat om u zo de juiste energie te geven. Begin uw work out rond 17.30 of 18.30 met deze aanvulling van uw energie door de snack, want teveel eten van tevoren heeft een tegengesteld effect waardoor u een futloos gevoel kunt ervaren. Direct na uw work out is het verstandig om te herstellen met een glas melk of bakje yoghurt, hierna begint het avondeten waardoor uw energielevel weer bijgesteld wordt. Voor een gezonde maaltijd moet u altijd denken aan de veelzijdigheid van de schrijf van 5.

Avond training

Een avondtraining is meer af te raden maar voor vele mensen is dit de enigste tijd wanneer ze kunnen sporten. Als advies kunnen wij u meegeven om uw avondeten 2 uur van te voren te doen zodat u niet met een overvolle buik gaat sporten. Om na het sporten de energie bij te vullen kunt u het beste een lichte en gezonde snack nemen zoals fruit, yoghurt of een combinatie hiervan.

Eiwitshakes

Iedereen heeft ze wel eens in de winkel zien liggen, maar wat is het nou eigenlijk en waar is het goed voor? Als eerste is het een goed hulpmiddel wanneer u wilt afvallen, de spieren worden namelijk sterker waardoor u meer calorieën zult verbranden tijdens een rustmoment. Hierbij moeten de eiwitten wel in kleinere porties ingenomen worden. Bij het kweken van spieren is de hoeveelheid van een eiwitshake van belang om zo de perfecte spiermassa te krijgen in combinatie met sporten. Een eiwitshake is ook erg effectief na een intensieve work out, de spieren kunnen kleine scheurtjes bevatten na het sporten maar die worden aangesterkt door deze eiwitshakes waardoor u geen of minder spierpijn zult ervaren de dag erna. Het is een goede aanvulling op uw dagelijkse eetpatroon.

Online sportvoeding kopen

Deze eiwitshakes worden door veel webshops aangeboden en zijn een must wanneer u een fanatiek sporter bent om zo de beste resultaten te behalen. Webshops die zich focussen op sportvoeding hebben een breed scala aan eiwitshakes maar ook andere artikelen die raadzaam zijn wanneer u gaat sporten. Wij hebben een aantal van deze webshops voor u op een rijtje gezet om het u gemakkelijker te maken.

Bodyenfitshop.nl

Bodyenfitshop.nl is een webwinkel die producten aanbiedt op het gebied van voeding en supplementen voor sporters en atleten in de breedste zin van het woord. U wilt afvallen of juist spiermassa wil opbouwen, Bodyenfitshop.nl biedt een passende oplossing. Een gemakkelijke en overzichtelijke websi

Lees meer...

Sportvoedingwebshop.nl

Deze webshop heeft ontzettend veel te bieden aan u als sportbeoefenaar, zo kunt u er terecht voor onder andere kleding, voeding en andere hulpmiddeltjes zoals drankjes om kramp te voorkomen. Verder is er ook nog veel informatie te vinden over allerlei verschillende soorten onderwerpen die

Lees meer...

Supremenutrition.nl

Suprimenutrition.nl kijkt verder dan alleen de standaard sportvoeding en supplementen en biedt ook opties voor de mensen die af willen vallen en aan willen komen. Verder zijn er ook aanvullingen te vinden voor uw dagelijkse inname van kruiden, mineralen en voeding. Neem een kijkje in het comp

Lees meer...

Sportvoeding.eu

Sportvoeding.eu heeft een groot assortiment wanneer het aankomt op energie verbeterende producten, hieronder vallen de bekende eiwitshakes, maar er zijn ook allerlei andere artikelen te vinden zoals gels die te drinken zijn die u direct nieuwe energie geven. Ook zijn de repen erg in trek bij spor

Lees meer...