Tennis

Tennis was vroeger een sport voor de wat rijkere mensen in de samenleving, zo is het beoefenen van deze sport redelijk prijzig, dit heeft ook wel te maken dat het een sport is die alleen beoefent wordt. De prijzen van een basisuitrusting zijn gelukkig sterk gedaald. Een tennisracket, outfit en ballen is nu voor een redelijke prijs via bijvoorbeeld een online tennisshop te verkrijgen.Binnen de tennissport zijn er vele bekende spelers. Rond de lente en zomer maanden zijn er via de televisie grote tennistoernooien te volgen. Zo is er het Wimbledon in Londen waarbij alle spelers in het wit moeten spelen. In Parijs is jaarlijks het Roland Garros te vinden, waar vele toeschouwers hun favoriet komen aanmoedigen. Bij de mannen staan vaak dezelfde mensen in de finale, denk hierbij aan Nadal, Federer en Djocovic die momenteel nummer 1 op de wereldranglijst inneemt. Bij de vrouwen zijn de zusjes Williams ontzettend populair, maar zijn de laatste jaren minder in de spotlights te vinden.

Geschiedenis

De bronnen van tennis zijn te vinden in Frankrijk waar het in 1873 gespeeld werd, deze vorm van tennis is het spel zoals we het tegenwoordig nog steeds spelen. Het Franse woord 'tenez' wat Pak aan! betekent was de grondlegger voor het woord tennis.

Het spel winnen

Om een potje tennis te kunnen winnen moet u eerder punten scoren dan uw tegenpartij. Het tennisveld is in twee delen verdeeld met in het midden een net. Als speler moet de bal over het net gespeeld worden en deze mag maar een keer stuiten voordat hij weer terug gespeeld moet worden. Wanneer een bal in het net terechtkomt, de bal over de lijnen gaat of wanneer de bal twee of meerdere keren stuitert zijn er punten te verdienen. Hierbij is verdient u direct 15 punten, hierna is het 30 punten, 40 punten en tot slot 60 punten. Hierbij geldt dat wanneer beide spelers om 45 punten staan er 2 keer achter elkaar gewonnen moet worden. Het spel heeft 3 of 5 sets die gewonnen moeten worden. De winnaar van een gehele wedstrijd moet 2 of 3 sets winnen van zijn of haar tegenstander.