PSV nieuws

PSV is natuurlijk het voetbalteam van Eindhoven, wanneer u de trein richting het noorden pakt zult u vast en zeker langs het Philips stadion rijden waarin PSV zijn thuishaven heeft. Het prachtige stadion van deze club kunt u namelijk zien in Eindhoven en het ligt naast het spoor waardoor u het vanuit de trein kunt zien. Bent u een echte psv fan en volg je deze club dan ook op de voet? Dan wilt u ook op de hoogte zijn van het laatste nieuws en dit vindt u nu online bij Sportmag.nl!

Ontwikkelingen

  • Het merk Philips is de oprichter van de club Philips Sport Verenigingen (PSV), zij hebben deze club opgericht voor meerdere sporten maar het voetbal stak hier met kop en schouders boven uit. De oprichting viel in het jaar 1913 dit was enkele jaren nadat er het Philips elftal opgezet werd in 2010.
  • Na de oprichting van toen alleen het elftal in 2010 werd dan in 2011 de eerste echte wedstrijd gespeeld met als aftrapper van de wedstrijd de toen nog ontzettend jonge Frits Philips. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen Hollandia 2 en werd direct gewonnen met een mooie zege van 4-0.
  • In 1913 werd er dus voor gekozen om dit elftal te verwerpen en er een grotere sportclub van te maken die de naam PSV kreeg.

Mark van Bommel

De meest bekende voetballer die helaas sinds kort zijn afscheid heeft genomen van het betaald voetbal is toch wel Mark van Bommel. Als aanvoerder van het eerste elftal van PSV heeft hij jarenlang eer gedaan aan deze club maar heeft hij ook mee mogen doen aan vele interland wedstrijden met het nationale Nederlandse team. Mark van Bommel nam afscheid in 2005 van het Eindhovense clubje en ging vanaf dat moment bij internationale teams spelen zoals FC Barcelona, Bayern München en AC Milan. Hij besloot om in 2012 terug te keren naar PSV waar hij dus uiteindelijk een einde aan zijn professionele carrière maakte. Deze profvoetballer is zelfs tot tweemaal toe gekozen tot Nederlands voetballer van het jaar!