NBA nieuws

Amerika is jaarlijks in de ban van de NBA maar deze kriebels en trouwe supporters beginnen zich nu ook steeds meer te verspreiden over Nederland. Basketbal in het algemeen is in Nederland niet heel aantrekkelijk maar de NBA houdt toch veel mensen weg van hun slaap aangezien deze wedstrijden bij ons alleen live uitgezonden worden midden in de nacht door het tijdsverschil.

Oprichting

Het spelletje basketbal werd pas populair in het jaar 1926 door het team Harlem Globetrotters dat alleen maar bestond uit donkere mensen. Dit team opende vele deuren voor donkere mensen in die tijd die ook wilde sporten. Het charisma van het team zorgde ervoor dat ze wereldwijde bekendheid kregen en het spelletje basketbal daarom ook.
In 1936 werd het spelletje basketbal zelfs toegevoegd aan de sporten van de Olympische spelen waarbij Amerika natuurlijk altijd een van de beste tegenstanders was. Na de mooie successen op de Olympische spelen werd het tijd voor echte competities die ook allen verbonden werden met dezelfde regels. Daarom werd er in 1946 de BBA opgericht dat toen 11 teams bevatten, het nu nog steeds bekende Boston Celtics stamt ook af vanuit die tijd. Deze BBA werd later in het jaar 1949 omgetoverd tot de NBA wat toen de eerste echte officiële competities regelde, vanaf dat moment kwamen er ook steeds meer standvastige teams in de competitie.  

Hedendaagse NBA

De NBA is tegenwoordig ontzettend groot en bevat nu maar liefst 30 teams die onderverdeeld zijn in de 'Eastern Conference' en 'Western Conference' die op zich ook weer in 3 divisies zijn verdeeld met allen 5 teams die ingedeeld zijn op de plaats waar deze teams vandaan komen. De NBA begint ieder jaar weer in de eerste week van november en speelt maar liefst 82 wedstrijden!
Dit jaar zal het weer een spannend jaar gaan leveren in de basketbal wereld.