Judo

Judo is een vechtsport waar geen echte trappen of slagen uitgedeeld mogen worden. Bij judo zijn voornamelijk de technieken die uitgevoerd worden door een judoka erg belangrijk, hier worden dan ook de punten op uitgereikt. De winnaar van de wedstrijd is dan ook degene met de meeste punten. Hou jij van een sport waarbij je techniek en goede vaardigheden van belang zijn, dan is judo zeker een sport die bij jou zou passen. En met deze game leer jij ook vallen wat jij in vele andere situatie goed kan gebruiken.

Regels van Judo

Judo is dan wel een vechtsport maar bevat ontzettend veel regeltjes waardoor de veiligheid van de beoefenaars altijd bovenaan staat. Zo mag een armklem alleen gedaan worden bij het elleboog gewricht en is het optillen van de tegenstander en erna neergooien van hem of haar ook verboden, verder zijn er nog veel andere regeltjes.

Geschiedenis

Vanuit Japan zien we vele soorten vechtsporten en vechtkunsten, het judo is dan ook vanuit Japan over komen waaien naar de rest van de wereld. Judo was alleen geen standaard vechtsport omdat het werpen en klemmen van de tegenstander buitengesloten werden omdat dit gevaarlijk kon zijn wanneer de tegenstander niet ervaren genoeg was. De sport werd bedacht door Jigoro Kano die andere elementen gebruikte uit oudere vechtsporten.