Golf

Golf is voor de echte elite van de samenleving, de contributie voor de hoogwaardig clubs zijn ontzettend hoog en daarmee is nog niet eens uw uitrusting betaald. Hierbij moet gedacht worden aan de golfclubs en de outfit. Bezoek maar eens een golfshop en je weet direct de prijzen. Het golf spel wat wel voor iedereen is weggelegd is het midget golf, maar dit is meer bedoeld als een vrijetijdsbesteding.

Spelregels

Bij professionele golfbanen zijn er vaak 18 holes te vinden met allemaal een tee, fairway en green. Een tee is het oppervlakte waar de eerste slag genomen wordt, de fairway is het stuk dat hierna komt en de green zijn de stukken gras die gemaaid zijn. Op ieder veld is ook een hole te vinden, deze is op te merken door het kenmerkende vlaggetje wat erin steekt. De meeste holes kunnen gespeeld worden in 3 tot 5 slagen, dit is wel afhankelijk van de grootte van het veld en hoe goed uzelf bent. Als onervaren golfer is het vaak onmogelijk om op de golfbanen te komen, omdat bij veel clubs een waar golfvaardigheidsbewijs nodig is. Denk hieraan als u onverhoopt tegen een leuke aanbieding van een golfshop loopt.

Geschiedenis

Zoals veel sporten is golf niet zomaar uit de lucht komen vallen maar heeft het jaren van evolutie ondergaan, zo zou het afkomstig zijn van hockey, croquet en polo. Golf heeft al verhalen van zo'n 3 en een halve eeuw terug in Nederland en is daarmee een van de oudste spelletjes die we kennen.