Fifa 14

Het bekende spelletje Fifa is ook dit jaar weer in een nieuwer jasje gestoken en heeft verschillende vernieuwingen doorstaan. Sommige mensen zijn ontzettend blij met de nieuwe uitgave van het spel waarop andere weer vinden dat Fifa 14 gewoon een luttele update is van Fifa 13. Het is ook moeilijk om iedereen tevreden te stellen en het is ook moeilijk om geheel nieuwe elementen te introduceren in een al bestaand spel waarin het doel constant het zelfde blijft.

Meer mogelijkheden

Er zijn gelukkig wel wat extra's te vinden in het nieuwe Fifa 14. Zo is het spelen meer realistisch geworden, bij vorige uitgaves van het spel Fifa bleef de bal vaak bij een speler, de bal plakte zowaar  aan zijn voeten waardoor de enigste mogelijkheid was tot de bal veroveren een tackle was. Nu kunnen spelers de bal ook verder voor zich hebben waardoor er meer vrijheid in het spel is. Ook in het verdedigende spel zijn er meerdere mogelijkheden, zo is het spel niet meer een op een te spelen maar worden de andere spelers ook jagers en wordt er geanticipeerd op eventuele wissels. Ook wanneer een eerste tackel mislukt krijgt u als speler toch nog een mooie tweede kans om alsnog de bal te onderscheppen.

Ook aanvallend sterker

Het lijkt alsof er alleen maar vernieuwingen zijn om de verdediging sterker te maken maar de aanvallende partij heeft nog steeds genoeg kansen. Zo kunt u nu met de linker trigger verschillende bal beschermingen uitvoeren. U kunt zichzelf namelijk tussen de verdediger en de bal zetten om bal behoud te garanderen. Ook ligt er meer een nadruk op mooie aanvallen in plaats van het snel scoren door een persoon. Hierdoor geeft het scoren meer bevrediging voor de console spelers.

Al met al kan er gezegd worden dat er genoeg aanpassingen zijn toegepast om het een nieuwe versie van de Fifa te noemen in plaats van een ordinaire update!